Interactiviteit Toevoegen
Lees hoe we interactief en gebruiksvriendelijk maken

Een van de belangrijkste aspecten van een moderne website is de interactiviteit. Door animaties en interactieve elementen toe te voegen, zorgen we voor een dynamische en boeiende gebruikerservaring. Hieronder beschrijven we hoe we dit doen.

Hover states

Alle klikbare elementen op de website worden voorzien van hover states. Dit zorgt ervoor dat gebruikers visuele feedback krijgen wanneer ze over een interactief element bewegen, wat de gebruiksvriendelijkheid verhoogt. Elementen die niet interactief zijn, zullen geen hover state krijgen om verwarring bij gebruikers te voorkomen.

• Visuele Feedback: Knoppen, links en andere interactieve elementen veranderen van kleur, vorm of stijl wanneer je er met de muis overheen gaat.
  • Gebruiksvriendelijkheid: Hover states helpen de gebruiker te begrijpen dat een element interactief is, wat leidt tot een intuïtieve navigatie.

Webflow interacties

Voor meer uitgebreide animaties gebruiken we Webflow Interacties. Hiermee kunnen we complexe animaties creëren zonder de websiteprestaties te beïnvloeden.

• Voorbeelden van Webflow Interacties: Denk aan een afbeelding die in beeld vliegt wanneer je met je muis over een bepaald project gaat.
  • Client-First Class System: We gebruiken het Client-first classes systeem om interacties duidelijk te formuleren voor toekomstige aanpassingen.

Complexere animaties met GSAP

Wanneer Webflow Interacties niet voldoende zijn, schakelen we over naar GSAP (GreenSock Animation Platform). GSAP biedt geavanceerde animatiemogelijkheden die met custom code worden geschreven.

• Voorbeelden van GSAP Animaties: Pagina transitie animaties of tekst die letter voor letter in beeld komt op basis van de scroll van een gebruiker.
  • Custom Code: De animaties worden zorgvuldig geformuleerd en meegeleverd in het project’s custom code gedeelte, zodat ze gemakkelijk te beheren en aan te passen zijn.

Slider animaties

Zoals in het vorige hoofdstuk besproken, gebruiken we Swiper JS voor elke slider op de website. Dit stelt ons in staat om geavanceerde slideranimaties en interacties te creëren.

• Aanpasbare Interacties: Slide snelheid, vertoning van de huidige slide ten opzichte van de overige slides, en scrollbaarheid op mobiel en nog talloze andere opties.

Gebruikerservaring in alle animaties

Ongeacht welke technologie we gebruiken, volgen we altijd dezelfde UX-principes om een optimale gebruikerservaring te garanderen.

• Gebruiksvriendelijkheid: Intuïtieve navigatie en gemakkelijk te begrijpen interactie-elementen.
  • Responsiviteit: Naadloze ervaring op alle apparaten, van desktop tot mobiel.
  • Toegankelijkheid: Voldoende contrast, toegankelijke navigatie en schermlezerondersteuning.
  • Feedback: Visuele of auditieve feedback bij interactie-elementen zoals knoppen en formulieren.
  • Laadsnelheid: Geoptimaliseerde media voor snelle laadtijden, essentieel voor gebruikers en zoekmachines.

Nu we hebben uitgelegd hoe we animaties en interactieve elementen implementeren om de website dynamisch en boeiend te maken, gaan we in het volgende hoofdstuk verder met hoe we content toevoegen en het CMS opzetten.